Říká se, že “Teamwork makes the dreamwork”. Nemám ráda citáty, ale na tomto něco je. Většina z vás zřejmě zná, že když se vytvoří nový tým, není to jen tak. Několik různorodých osobností se sejde, některé se vidí poprvé v životě a najednou spolu mají začít fungovat. Jenže jak můžu začít něco vytvářet, když se navzájem neznají, nevědí, zda-li ten druhý je fanouškem Star Wars, milovníkem deskových her, nebo nemá rád poncování? A jak to lépe zjistit, než při společném teambuildingu?

V polovině ledna 2016 jsme se z několika koutů republiky sjeli do malé, ale o to krásnější, vesničky na Šumavě. Výběr lokality se nakonec ukázal jako nejlepší možnost, měli jsme možnost se navzájem poznat, probrat předem daná témata a také se něco naučit (např. jak se dělá domácí majonéza). Během 4 dnů na místě, kde ani lišky nedávají dobrou noc, jsme probrali návrh rozpočtu, snažili se vyhovět sekcím při rozdělování zodpovědných osob na Section Care, naplánovali MYCM a probrali další témata. 

Samozřejmě jsme nezapomněli ani na tu zábavnější složku našeho teambuildingu, která byla umocněna téměř arktickými teplotami - venkovní grilování, procházky a mezi aktivity v teplém prostředí sympatické chalupy jsme zařadili hru Kmotrov (kdo hrál ví, kdo nehrál o hodně přichází!), spravedlivě jsme si rozdělili dárek od ESN Slovakia a také jsme provětrali mozkové závity při hře The Neverhood. 

Celý teambuilding jsme si řádně užili a doufáme, že se nám bude v novém roce skvěle pracovat, nadšení a nápady nám rozhodně nechybí, doufáme, že se o tom přesvědčíte na mNP v Ostravě.

Za NB, Klára