Co je potřeba úspěšnému vedení organizace? Dobré vedení! A jako každé dobré vedení, i my jako National Board se musíme scházet. Ono totiž sejít se a společně něco vyřešit nemusí být úplně jednoduché. Proč? To se dozvíte v následujícím příspěvku.

Náš National Board se dohodnul, že se bude scházet nejméně jednou měsíčně naživo, protože jsme dostali radu, že skype meetingy nejsou všechno. A brzo jsme se o tom přesvědčili. Největším pomocníkem při řešení problémů a rozvíjení nápadů je totiž osobní kontakt. Proto máme naplánovaná i setkání před každou platformou a když to jde, tak se část boardu schází i během týdne (třeba Janík se Standou na jejich obědy).

A jak vlastně příprava a schůzka jako taková vypadá? Sběr témat na NB meeting je celkem samovolný, většinou se nám témata shromažďují během skype meetingů, které máme každý týden a občas zařadíme důležité téma na schůzku na živo už dlouho dopředu. K organizaci našich úkolů pak používáme Trello (což můžete brát i jako radu od nás, jak si začít lépe organizovat práci, pokud tak ještě nečiníte). Zatím jsme absolvovali dva oficiální meetingy v Českých Budějovicích a Bratislavě a jeden neoficiální meeting před začátkem našeho mandátu v Praze, který jsme pojali jako teambuilding. Že to byla legrace se můžete přesvědčit v následujícím videu

Ale kromě legrace však řešíme i “nosná témata”, jako byl rozpočet, rozvoj Advisory Boardu, představení témat na CNR, koncepce NB supporters, velkou platformu a mnoho dalšího. Ne vždy se shodneme, některé věci potřebujeme pořádně probrat, a proto nám zatím oba Board meetingy trvaly od rána až do večera, speciálně Bratislava byla hodně výživná (takže se o našem “výletu” dozvíte i ze speciálního příspěvku ;) ). Myslíme si však, že naše snažení má smysl a s vysokým nasazením chceme pokračovat. Drže nám palce!